Het geluid van een airco

Geluid is een belangrijk aandachtspunt bij het kiezen van een aircotoestel. Afhankelijk van het type en de locatie van de unit kan het geluidsniveau (uitgedrukt in dB) variëren.

De meeste airconditioners produceren een geluid tussen de 30 en 60 decibels, vergelijkbaar met een rustige bibliotheek tot een normaal gesprek. Over het algemeen is het raadzaam om te kiezen voor een airconditioner met een geluidsniveau van maximaal 50 decibel. Een unit die in de buurt van een slaapkamer of werkplek is geïnstalleerd, moet echter veel stiller zijn. Zo is voor rustige plekken een geluidsniveau van 25 decibels of minder wenselijk.

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het geluid van een airconditioner. De grootte van de unit en de locatie van de compressor kunnen bijvoorbeeld een grote rol spelen. Een airco met een lage geluidslast heeft een stille compressor in combinatie met geïsoleerde leidingen en buizen. Het is ook belangrijk om de unit op de juiste manier te laten installeren, omdat een onjuiste installatie kan leiden tot trillingen en geluidshinder. Daarom is het verstandig om de installatie van je airco over te laten aan een professional.

Decibels van slaapkamer tot discotheek

dB Vergelijkbaar met
0 Juist hoorbaar
10 Juist hoorbaar
20 Stilte in opnamestudio
30 Gefluister op 5 meter afstand
40 Stille slaapkamer
50 Weinig verkeer op 20 meter afstand
60 Rustig gesprek met iemand
70 Storend straatverkeer
80 Storend geluid: haardroger, wekker
90 Zware vrachtwagen op 15 meter afstand
100 Geschreeuw op 15 meter afstand
110 Geweershot op 3 meter afstand
115 Maximaal stemgeluid
117 Discotheek

Recensies

Tevreden klanten aan het woord

Lees de ervaringen van tevreden klanten en ontdek wat de toestellen en service van AKD voor hen heeft betekend. Iedereen is het er over eens: Airco Koeling David levert topservice.

  • Uitstekende kwaliteit

  • Topservice

  • Eerlijke prijzen

  • Verzorgde afwerking

Logo van Airco Koeling David